topBanner
Filet mignon met peterselie-knoflookaardappelen

Filet mignon met peterselie-knoflookaardappelen

met een salade van little gem

Premium
Lees meer

De Roseval aardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!

Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Filet mignon

1 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Roseval aardappelen

5 gram

Verse krulpeterselie

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Little gem

250 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3953 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de filet mignon alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten.

2

Meng de aardappelen in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Snijd de krulpeterselie fijn.

3

Snipper de sjalot zeer fijn. Haal de bladeren van de little gem los, maar laat ze heel. Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el mosterd per persoon, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de little gem bladeren en de rode cherrytomaten met de dressing.

4

Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter met de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur (doe dit ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn). Leg het vlees in het hete bakvet en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat even rusten voor je hem aansnijd.

5

Voeg ondertussen ongeveer 25 ml water per persoon en 1/4 el mosterd per persoon toe aan de pan met bakvet, vermeng tot een jus en breng op smaak met peper en zout. Kook in tot de gewenste dikte.

6

Meng de krulpetereselie met de aardappelen en verdeel over de borden. Snijd de filet mignon in plakken en leg ernaast. Schenk de jus over het vlees. Serveer met de salade en de mayonaise.