Skip to main content
Keto-vriendelijke varkenshaas met salade met gochujang-dressing

Keto-vriendelijke varkenshaas met salade met gochujang-dressing

met paksoi, limoen en gezouten pinda's

Nieuw ingrediënt in je box! Deze gochujang is een Koreaanse gefermenteerde chilipasta met een pikante, zoet-hartige smaak. Perfect voor marinades en sauzen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Sesamzaad
Pinda's
Gluten
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

10 gram

Gochujang

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2431 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten17 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33.1 g
Zout3 g
Potassium520.2 mg
Calcium131.3 mg
Iron2 mg
Koekenpan
Aluminiumfolie
Large Frying Pan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Vlees bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan laat rusten onder aluminiumfolie tot het serveren.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Paksoi bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de paksoi, ui en de helft van de knoflook 5 - 7 minuten. 
  • Voeg daarna de helft van de sojasaus toe.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de limoen in 4 partjes. Hak de sla en pinda's grof.
Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom de gochujang (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de sesamolie, de overige knoflook en de overige sojasaus.
  • Pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de komkommer, wortel, sla en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de salade over diepe borden. Leg de paksoi erop en besprenkel met 2/3 van de dressing.
  • Snijd het varkensvlees in sneetjes en leg op de salade.
  • Besprenkel met de overige dressing.
  • Garneer met de pinda's en serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders