HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterraan Gekruide Kipfilet Met Romige Andijvie
topBanner
Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie

Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie

Met rozemarijn-aardappeltjes en tomatensalade

Lees meer

Dit gerecht heeft veel verschillende smaken. De kipfilet is door onze leverancier mediterraans gekruid en past perfect bij de frisse tomatensalade en knapperig gebakken aardappelen. De kruidenroomkaas geeft de andijvie een zachtere smaak waardoor hij bij iedereen in de smaak valt.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

250 gram

Gesneden andijvie

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Wok met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten (zie tip). Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak 6 – 9 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of andere hapjespan met deksel en roerbak de andijvie 3 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

4

Zet het vuur laag en voeg de kruidenroomkaas, de honing en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 1 minuut zachtjes koken.

5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en meng in een kleine saladekom met de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de romige andijvie, de gebakken aardappelen en de kipfilet over de borden. Serveer met de tomatensalade.