Skip to main content
Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie
Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie

Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie

Met rozemarijn-aardappeltjes en tomatensalade

Dit gerecht heeft veel verschillende smaken. De kipfilet is door onze leverancier mediterraans gekruid en past perfect bij de frisse tomatensalade en knapperig gebakken aardappelen. De kruidenroomkaas geeft de andijvie een zachtere smaak waardoor hij bij iedereen in de smaak valt.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

125 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten (zie tip). Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak 6 – 9 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.

Andijvie roerbakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of andere hapjespan met deksel en roerbak de andijvie 3 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

Roomkaas toevoegen
4

Zet het vuur laag en voeg de kruidenroomkaas, de honing en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 1 minuut zachtjes koken.

Tomaten mengen
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en meng in een kleine saladekom met de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de romige andijvie, de gebakken aardappelen en de kipfilet over de borden. Serveer met de tomatensalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, peen en aardappelpuree
Casarecce met bloemkool-roomsaus

Casarecce met bloemkool-roomsaus

met spinazie en geroosterde hazelnoten
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco met rundergehakt

met penne, courgette en champignons
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

met tijm en oregano
Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus

Double veggie - Courgettepasta met romige kruidensaus

met champignons en aubergine als extra
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes en gebakken patatjes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes en gebakken patatjes

met provençaalse tomaten
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met kerstomaten, komkommer en mais
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade
Risotto van orzo met kruidige kipfilet

Risotto van orzo met kruidige kipfilet

met zelfgemaakte spinazie-erwtenpesto en gegrilde tomaat
Broodje portobello met spiegelei

Broodje portobello met spiegelei

met gebakken aardappelen en geroosterde courgette
Veggie + protein - Lasagne met zelfgemaakte roomsaus en kipgehakt als extra

Veggie + protein - Lasagne met zelfgemaakte roomsaus en kipgehakt als extra

met aubergine, prei en oude kaas
Gepaneerde witte kaas met patatjes

Gepaneerde witte kaas met patatjes

met salade van puntpaprika
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta
Chicken parmigiana met twee kazen

Chicken parmigiana met twee kazen

met mozzarella, parmezaan-truffelfrieten en salade
Kipfilet met frisse citroen-kruidendressing

Kipfilet met frisse citroen-kruidendressing

met patatjes, meiraap en wortel
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Accompagné de carottes et pommes de terre

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui