Zelf saus maken is heel makkelijk - vooral met smaakvolle ingrediënten als gember, knoflook en sojasaus. Het varkensvlees hebben we vast voor je gekruid met allerlei oosterse kruiden als kurkuma, komijn en gember. De zoete citrussmaak van sinaasappel is een klassieke combinatie met varkensvlees. In dit recept bak je het vlees apart, zo kun je het beter bruin bakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Pandanrijst
½ stuk(s)
Handsinaasappel
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
200 gram
Groentemix: paprika, prei, Chinese kool, witte kool, babymais & winterpeen
2 tl
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
120 gram
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
2 el
Zonnebloemolie
¼ el
Wittewijnazijn
1.25 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst en een snuf zout toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Laat daarna 10 minuten, afgedekt, nagaren.
Pers ondertussen de sinaasappel uit en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de groentemix, peper en zout toe en roerbak de groenten in 9 – 11 minuten gaar.
Voeg ondertussen de gember, knoflook, wittewijnazijn, honing en per persoon 3½ el van het sinaasappelsap en 1 tl sojasaus toe aan een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 – 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, zodra de pan goed heet is, de gekruide varkenshaasreepjes toe en bak 1 – 2 minuten. Schenk de sinaasappelsaus in de pan en haal de pan van het vuur.
Voeg de rijst en het grootste deel van de varkenshaasreepjes met saus toe aan de wok met groenten en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de overige varkenshaasreepjes giet de saus erover.