Skip to main content
Heekfilet met gebakken noedels
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en citroen

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Selderij
Mosterd
Pinda's
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

200 gram

Groentemix met witte kool

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2495 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten18.8 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten69.4 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels10.4 g
Eiwitten31.7 g
Zout4.4 g
Potassium77.2 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Pers de overige citroen uit boven een kleine kom.
  • Hak de pinda's grof.
Mengen
3
  • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar.
  • Giet af en voeg toe aan de wok. Voeg de Vietnamese saus, het citroensap en de zoete Aziatische saus toe. Bak 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bloem toe aan een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Bedekt de vis eerst met het currypoeder en haal daarna door de bloem.
  • Verhit een klontje boter in een pan op hoog vuur. Bak de vis 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en leg de vis erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders