Een pompoen snijden is best een werkje. Omdat je hier misschien niet altijd tijd voor hebt of zin in hebt, hebben we hem alvast voor je voorgesneden. Je gaat aan de slag met harissa, een pittig kruidenmengsel uit de Midden-Oosterse keuken. Houd je van pittigheid? Voeg dan gerust wat extra toe!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Tomaat
½ tl
Harissa
85 gram
Bulgur
125 gram
Flespompoen
1 stuk(s)
Zeebaarsfilet met huid
150 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
Roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.
Meng in een ovenschaal de bouillon met de tomatenblokjes, harissa en bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bulgur 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan. Fruit de ui samen met de pompoen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe en laat afgedekt op middellaag vuur 6 – 8 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ui en de pompoen uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten aan elke kant. Verwijder eventueel het vel.
Verdeel de bulgur over de borden, schep er het pompoenmengsel over en leg er als laatste de zeebaarsfilet op.