BestellenCadeaubon
Feestelijke kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus

Feestelijke kalkoenrollade met serranoham en cranberrysaus

met romige champignons en wortel-zoete aardappelpuree

De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met cranberry's en omhult in serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd55 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

150 gram

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

20 gram

Cranberrychutney

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

[Zoutarme] runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1238 kcal
Energie (kJ)5179 kJ
Vetten72 g
waarvan verzadigd34 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers32 g
Vezels17.1 g
Eiwitten44 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan twee personen? Gebruik dan twee pannen met deksel voor de zoete aardappel en wortel.

Aardappelen roosteren
2

Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goud bruin zijn. Schep halverwege om. Snipper ondertussen de ui. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.

Rollade bereiden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 3 – 6 minuten rondom bruin. Leg de rollade in een ovenschaal, maar bewaar de koekenpan met bakvet. Bak de kalkoenrollade 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De rollade is klaar als hij goudbruin is en als de sappen die uit de rollade komen helder zijn. Dit kun je controleren door met een satéprikker in het dikste gedeelte te prikken.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en 1/3 van de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat op laag vuur pruttelen tot serveren.

Champignons bakken
5

Verhit een andere koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg 50 ml slagroom per persoon toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur staan tot serveren. Meng de fijngesneden rozemarijn met de aardappelblokjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 ml slagroom per persoon.

Serveren
6

Pureer de zoete-aardappelblokjes en wortel met de overige slagroom glad met een staafmixer (zie Tip). Breng op smaak met peper, zout en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon. Snijd de kalkoenrollade in plakken. Serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons, de wortel-zoete aardappelcrème en de cranberry-balsamicosaus. Garneer met de walnootstukjes.

Tip: Vind je de puree nog te hard van textuur? Voeg dan wat kookvocht toe.