Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Familie
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

gram

Champignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

2.5 gram

Verse krulpeterselie

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3260 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6 g
Vezels3.8 g
Eiwitten22 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de sjalot.
  • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. 
  • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten genoeg van deze vitamine binnen te krijgen.

Op smaak brengen
3
  • Scheur de veldsla grof. 
  • Hak de krulpeterselie grof. 
  • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla over de borden. 
  • Schep de pasta erop. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.