Skip to main content
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui

4.2
(2,3K)

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

125 gram

Bloemkool

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

75 gram

Falafel

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

5 gram

Zonnebloempitten

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2821 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.5 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Bord
Keukenpapier
Saladekom
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, olijfolie, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Ingelegde ui maken
2

Snijd de ui in fijne halve ringen (zie Tip). Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de groenten.

Yoghurtdressing maken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster in 2 - 3 minuten goudbruin. Hak de verse kruiden grof en pers de citroen. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, verse kruiden en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Falafel bakken
4

Haal de zonnebloempitjes uit de pan en verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

Tip: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Mengen
5

Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en extra vierge olijfolie. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Serveren
6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over de diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel, ui en geroosterde zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders