Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

De tortilla’s van No Fairytales bestaan voor wel 45% uit groenten! Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels en geven ze je gerecht extra kleur.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

15 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2760 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.4 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Beleggen
2
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
  • Beleg de No Fairytales tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, en E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de tomatenblokjes, gemengde sla en overige mais.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.