Eenpanspasta kip Alfredo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met courgette en Italiaanse kaas

Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. (Het juiste antwoord is: waar.)

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 tl

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)993 kcal
Energie (kJ)4153 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16 g
Vezels1.3 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. 
Saus maken
2
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. De pasta hoeft nog niet gaar te zijn. 
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm. 

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram farfalle per persoon en 50 ml slagroom. De rest van de farfalle kun je gebruiken voor een pastasalade en de room voor een soep.

Mengen
3
  • Voeg de courgette toe aan de hapjespan met pasta en kook het geheel 8 minuten, of tot de pasta gaar is. 
  • Voeg de laatste 5 minuten ook de kip toe aan de pan, roer door en kook zachtjes mee met de courgette en de pasta.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.