Duitse biefstuk met saus van ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met saus van ui

Duitse biefstuk met saus van ui

met sperziebonensalade en frietjes

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

½ el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3627 kJ
Vetten54.9 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers9 g
Vezels15.4 g
Eiwitten31.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht) of 230 graden (elektrisch). Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snuifje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Saus van ui maken
3

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur reduceren.

Let op: De BBQ rub is een beetje pikant. Houd je hier niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of serveer apart.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak nog 2 - 4 minuten op de andere kant.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen.

Serveren
6

Leg op ieder bord 1 Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de saus van ui over de biefstuk en schep 1 lepel aioli bij de frieten (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de aioli door een aioli-yoghurtsausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl van de aioli met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.