Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen

Zoete aardappels lenen zich uitstekend voor een puree. Door rode peper toe te voegen geef je hem extra pit!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Gesneden snijbonen

5 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

100 ml

Zoutarme groentebouillon

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2749 kJ
Vetten22.1 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten76.5 g
waarvan suikers19 g
Vezels15.1 g
Eiwitten30.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Koken
2

Kook beide soorten aardappelen, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer als je niet van rood vlees houdt (zie Tip).

Tip: Wil je een jus maken van het overgebleven bakvet? Blus het bakvet van de Duitse biefstuk dan af met 2 el water per persoon, roer goed door en schenk de jus over de puree.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe. Roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.