HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDuitse Biefstuk Met Pittige Zoete Aardappelpuree
topBanner
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen

Lees meer

Zoete aardappels lenen zich uitstekend voor een puree. Door rode peper toe te voegen geef je hem extra pit!

Labels:Lekker snelComfort food
Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

450 gram

Zoete aardappel

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

300 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevattenSelderij, Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Rode ui

2 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

200 ml

Groentebouillon

10 ml

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2761 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2761 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten22.13 g
Vetten22.13 g
waarvan verzadigd11.4 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten78.04 g
Koolhydraten78.04 g
waarvan suikers20.2 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels15.1 g
Vezels15.1 g
Eiwitten30.14 g
Eiwitten30.14 g
Zout2.2 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

2

Kook de twee soorten aardappelen, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon, peper en zout.

4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer als je niet van rood vlees houdt (zie Tip).

Tip: Wil je een jus maken van het overgebleven bakvet? Blus het bakvet van de Duitse biefstuk dan af met 2 el water per persoon, roer goed door en schenk de jus over de puree.

5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe. Roer de rode peper (s) erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de pompoenpitten. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.