Double veggie - Hartige taart met feta en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

met extra grote portie gemengde salade en avocado

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en romaine

Zelf toevoegen

1 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1226 kcal
Energie (kJ)5131 kJ
Vetten93.7 g
waarvan verzadigd40.6 g
Koolhydraten61.1 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels12.9 g
Eiwitten24.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel er de feta boven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie Tip). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je quiche niet te dun wordt.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer, paprika en tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing, peper en zout tot een dressing. Meng de slamix en de gesneden komkommer, paprika en tomaat door de dressing. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de avocado blokjes op de salade.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.