Double veggie - Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Champignonrisotto van orzo

Double veggie - Champignonrisotto van orzo

met sperziebonen en rood basilicum als extra

Wat is een andere naam voor orzo? a) grano, b) risoni of c) perlina (Het juiste antwoord is: b)

Labels:
Veggie
Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

⅓ bosje(s)

Lente-ui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

2.5 gram

Rood basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)358 kcal
Energie (kJ)1496 kJ
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten12.7 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels7.7 g
Eiwitten9.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Breng de sperziebonen aan de kook in een pan met deksel met een bodempje water en een snuf zout. Laat 6 – 8  minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groente per persoon en door de champignons, courgette en kaas is deze maaltijd rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de sperziebonen en bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de bosui vanaf het begin mee voor een minder rauwe en scherpe smaak.

Walnootstukjes roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Mengen
5

Voeg vervolgens de orzo en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de grote koekenpan of hapjespan met groenten en verwarm al roerend 2 minuten. Snijd het rode basilicum in reepjes.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes, de overige Italiaanse kaas en het rode basilicum.