HelloFresh
topBanner
Double veggie - Champignonrisotto van orzo

Double veggie - Champignonrisotto van orzo

met sperziebonen en rood basilicum als extra

Lees meer

Wat is een andere naam voor orzo? a) grano, b) risoni of c) perlina (Het juiste antwoord is: b)

Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Gebroken sperziebonen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Ui

4 stuks

Bosui

250 g

Kastanjechampignons

1 stuks

Courgette

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Rood basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels13 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Breng de sperziebonen aan de kook in een pan met deksel met een bodempje water en een snuf zout. Laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de sperziebonen en bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg vervolgens de orzo en de helftvan de Italiaanse kaas toe aan de grote koekenpan of hapjespan met groenten en verwarm al roerend 2 minuten. Snijd het rode basilicum in reepjes.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes, de overige Italiaanse kaas en het rode basilicum.