Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met paprika en sojabonen als extra

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2558 kJ
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels8.2 g
Eiwitten34.6 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.
  • Meng in een kom de zoete Aziatische saus, het sesamzaad, de sojasaus, de gember en de knoflook (zie Tip). Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed.
  • Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg deze na het serveren eventueel naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
  • Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.