Dahl met een frisse raita en naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dahl met een frisse raita en naanbrood

Dahl met een frisse raita en naanbrood

bereid met gember, appel en kokosmelk

Raita is een heerlijk fris bijgerecht uit de Indiase keuken. Vandaag maak je hem zelf met echte buffelyoghurt, wat zorgt voor meer body en een extra romige smaak.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

1 tl

Verse gember

0.45 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Groene currykruiden

25 gram

Rode splitlinzen

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naanbrood

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

75 gram

Buffelyoghurt

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)431 kcal
Energie (kJ)1804 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten25.3 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels6 g
Eiwitten5.1 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

Tip: Het naanbrood wordt afgebakken in de oven maar je kunt het ook toasten in een broodrooster.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Koken
3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg 100 ml water per persoon en de kokosmelk (Tip) toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Voeg eventueel iets meer water toe als de dahl te droog wordt. Haal het deksel van de hapjespan. Laat nog 5 minuten meekoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan met linzen.

Snijden
4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Rasp de komkommer met een grove rasp of snijd fijn. Snijd de tomaat in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.

Raita maken
5

Meng in een kom: de buffelyoghurt, de komkommer, de tomaat en de verse munt. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Pers per persoon 1 partje limoen uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse raita en de overige partjes limoen.