topBanner
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Lees meer

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelCaloriebewustVegan
Allergenen:Pinda'sGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Gele currykruiden

400 gram

Italiaanse groentemix

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2716 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

4

Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.