topBanner
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:Lekker snelVeggieBalans
Allergenen:Pinda'sGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

1 zakje

Gele currykruiden

400 g

Italiaanse groentemix

250 ml

Kokosmelk

5 g

Verse koriander

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2921 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

4

Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.