Parelcouscous met gekleurde peen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met gekleurde peen

Parelcouscous met gekleurde peen

Met gepofte paprika, feta en amandelen

Dit gerecht is geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, met de klassieke combinatie van wortel, amandel, karwijzaad en honing. De paprika pof je in de oven waardoor deze een zoete, geroosterde smaak krijgt. De feta zorgt voor een hartig smaakaccent dat goed past bij de zoete tonen.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Gekleurde peenmix

1 tl

Karwijzaad

70 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

50 gram

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2544 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Koekenpan
Pan met deksel
Kom

Instructies

Paprika voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de rode paprika op een bakplaat met aluminiumfolie. Bak de paprika 20 – 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht en de schil geblakerd is (zie tip). Draai halverwege om. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de feta. Hak de gezouten amandelen grof.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal de groenten uit de pan en bewaar apart.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan dezelfde pan met deksel en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe aan de pan met deksel (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Paprika snijden
4

Haal de paprika uit de oven en leg direct in een kom. Dek af met aluminiumfolie en laat afkoelen totdat je de paprika kunt aanraken zonder je te branden. Trek voorzichtig de schil van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Pas op: er kan hete stoom uit de paprika komen.

Dressing maken
5

Mix in een kom de magere yoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de feta, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige feta, paprika, peterselie en amandelen.