Skip to main content
Parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-notenmix
Parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-notenmix

Parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-notenmix

4.0
(742)

Ricotta is een relatief magere, maar eiwitrijke kaas. Goed om regelmatig te eten wanneer je vegetarisch eet. Eiwitten uit zuivelproducten worden namelijk beter opgenomen door het lichaam dan eiwitten uit plantaardige producten. Met dit gerecht combineren we de plantaardige eiwitten uit tarwe (parelcouscous) met de goed opneembare eiwitten uit zuivel (ricotta).

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

20 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 tl

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)588 kcal
Energie (kJ)2460.2 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten81 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g

Instructies

Kook de couscous.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en schep over in een saladekom.

Bak de paprika.
2

Snijd ondertussen de paprika klein. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 3 – 4 minuten op hoog vuur.

3

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein en snijd de koriander fijn. Voeg de sjalot, tomaat, paprika en het grootste deel van de koriander toe aan de saladekom.

Meng alles goed.
4

Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen uit. Voeg de cranberry-pittenmix, extra vierge olijfolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en de helft van de ricotta toe aan de saladekom. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

Garneer met de overige koriander.
5

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de overige ricotta erover, garneer met de overige koriander, limoensap en peper naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders