Skip to main content
Frisse parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-pittenmix
Frisse parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-pittenmix

Frisse parelcouscous met verse koriander, ricotta en cranberry-pittenmix

Ricotta is een relatief magere, maar eiwitrijke kaas en is een goede aanvulling voor een vegetarisch dieet. Samen met de frisse limoen en knapperige cranberry-pittenmix vormt het een heerlijke combinatie.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Sjalot

3 takje(s)

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Cranberry-pittenmix

100 gram

Ricotta

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3259 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en schep over in een saladekom.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn.

Paprika bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 3 – 4 minuten op hoog vuur (zie tip).

Groenten mengen
4

Voeg de paprika, tomaat, sjalot en het grootste deel van de koriander toe aan de saladekom. Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen uit (zie tip).

Op smaak brengen
5

Voeg de cranberry-pittenmix, extra vierge olijfolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en de helft van de ricotta toe aan de saladekom. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de overige ricotta erover, garneer met de overige koriander, limoensap en peper naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat
Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

geïnspireerd op moqueca
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselder en tomaat
Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas

Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas

met honing, walnootstukjes en tomaat-basilicumsalsa
Traybake met zalm in hoisinsaus

Traybake met zalm in hoisinsaus

met courgette, wortel en ovenrijst
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde tomaten
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, paksoi en Thais basilicum
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Indonesische stijl satésausfrietjes met kipgehakt

Indonesische stijl satésausfrietjes met kipgehakt

met zoetzure radijs
Vegetarisch kapsalon op z'n Mexicaans

Vegetarisch kapsalon op z'n Mexicaans

met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa
Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

met wortel, ui en frisse salade
Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

met zelfgemaakte chilisaus en gezouten pinda's
Orzo op z'n Grieks met scampi's

Orzo op z'n Grieks met scampi's

met feta en peterselie
Krokante kipschnitzel met bruschettadip

Krokante kipschnitzel met bruschettadip

met gegrilde groenten en gebakken aardappelblokjes
Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes

Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfrietjes, salade en knoflookmayonaise
Mini-hamburgers met chili-mayonaise

Mini-hamburgers met chili-mayonaise

met paprika, zoetzure koolsalade en frietjes
Pikante curry met kip en rijst

Pikante curry met kip en rijst

met paprika en verse koriander

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes