
Chorizo-aardappelstoof met spekjes
met paprika, champignons en zure room
Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Tomatenpuree
¼ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
65 gram
Champignons
1 stuk(s)
Paprika
25 gram
Chorizoblokjes
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Spekreepjes
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
150 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekreepjes 3 - 4 minuten.
- Bereid de bouillon.
- Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in vier of acht partjes (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.

- Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de soeppot en bak 2 - 3 minuten al roerend.
- Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paprika in smalle repen.

- Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de paprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of tot de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door.
- Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pot.

- Hak ondertussen de bieslook fijn.
- Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout.
- Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.
Weetje: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?