Skip to main content
Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Chocolade staat erom bekend: het zorgt voor een gelukzalig gevoel en dat is precies wat dit dessert doet! De bittere chocolade vormt een klassieke combinatie met de zoete sinaasappel, terwijl het amandelschaafsel voor de nodige structuur zorgt. LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Allergenen:
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Hands Off pure chocolade

2 stuk(s)

Ei

100 ml

Slagroom

1 stuk(s)

Perssinaasappel

20 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2900 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers48.5 g
Vezels6 g
Eiwitten13 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

Chocolade smelten
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Breek de chocolade en laat au bain-marie R voorzichtig smelten in een hittebestendige kom boven de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik warm en vloeibaar door het vuur zo laag mogelijk te zetten.

Eieren en slagroom kloppen
2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met ½ el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met ½ el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een derde kom de slagroom met een mixer lobbig.

Coulis maken
3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig ⅓ van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4

Was de sinaasappel en snijd, met een scherp mesje of dunschiller, per sinaasappel een lange schil af (zonder wit). Pers de sinaasappel uit. Verhit het sap in een steelpan met de schil en ½ el suiker per persoon. Kook het sap op laag vuur tot het stroperig wordt. Verwijder de schil, schenk in een kom en bewaar, afgedekt, in de koelkast.

Amandelen roosteren
5

Haal de glaasjes uit de koelkast om op kamer-temperatuur te komen. Haal ook de coulis uit de koelkast en leng (indien nodig) aan met water tot de coulis net vloeibaar wordt. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren.

Serveren
6

Verdeel de coulis over de glaasjes chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat
Nasi van parelgerst

Nasi van parelgerst

Met bakbanaan, komkommer en pindasaus
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Knapperige kokoskip met currygroenten

Knapperige kokoskip met currygroenten

Met zilvervliesrijst
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Spinazie-koolrabistamppot met tijmkip

Spinazie-koolrabistamppot met tijmkip

Met aardappel en geroosterd amandelschaafsel
Belgische gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Belgische gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Met aardappelen en salade
Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei

Gewokte noedels met snijbonen, honingpinda’s en ei

Geserveerd met een zoetzure komkommersalade
Viskoekjes met noedels met peen en kurkuma

Viskoekjes met noedels met peen en kurkuma

Avec des carottes et du curcuma
Thaise noedels met omeletreepjes en zoete honingpinda's

Thaise noedels met omeletreepjes en zoete honingpinda's

Avec des haricots plats et de la coriandre
Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Met een honing-mosterd dressing
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Faites voyager vos sens au Moyen-Orient
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden
Shakshuka met rundertartaar

Shakshuka met rundertartaar

Met ei en aubergine
Traditionele shakshuka met ei, geitenkaas en speltbaguette

Traditionele shakshuka met ei, geitenkaas en speltbaguette

Avec du chèvre et une baguette d’épeautre

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes