Skip to main content
Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Chocolade staat erom bekend: het zorgt voor een gelukzalig gevoel en dat is precies wat dit dessert doet! De bittere chocolade vormt een klassieke combinatie met de zoete sinaasappel, terwijl het amandelschaafsel voor de nodige structuur zorgt. LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Allergenen:
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Hands Off pure chocolade

(Bevat: Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Perssinaasappel

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2900 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers48.5 g
Vezels6 g
Eiwitten13 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

Chocolade smelten
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Breek de chocolade en laat au bain-marie R voorzichtig smelten in een hittebestendige kom boven de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik warm en vloeibaar door het vuur zo laag mogelijk te zetten.

Eieren en slagroom kloppen
2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met ½ el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met ½ el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een derde kom de slagroom met een mixer lobbig.

Coulis maken
3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig ⅓ van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4

Was de sinaasappel en snijd, met een scherp mesje of dunschiller, per sinaasappel een lange schil af (zonder wit). Pers de sinaasappel uit. Verhit het sap in een steelpan met de schil en ½ el suiker per persoon. Kook het sap op laag vuur tot het stroperig wordt. Verwijder de schil, schenk in een kom en bewaar, afgedekt, in de koelkast.

Amandelen roosteren
5

Haal de glaasjes uit de koelkast om op kamer-temperatuur te komen. Haal ook de coulis uit de koelkast en leng (indien nodig) aan met water tot de coulis net vloeibaar wordt. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren.

Serveren
6

Verdeel de coulis over de glaasjes chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Avec du quinoa jaune et du houmous aux brocolis
Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

À la courgette, aux herbes fraîches et aux amandes
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

Avec de l’avocat et des amandes effilées
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanille-yoghurt, gebakken appel en amandel
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm
Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

met little gem, avocado en feta
Feestelijke beenham met haricot verts in spek

Feestelijke beenham met haricot verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Moederdagtaartjes met aardbeien en nectarines

Moederdagtaartjes met aardbeien en nectarines

voor de allerliefste moeders!
Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes

Varkenworstjes met zeezout en zwarte peper en gebakken aardappeltjes

met geroosterde bospeen en aioli
Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

met feta-tomaatsalade
Gekonfijte eendenpoot met sinaasappelsaus en aardpeerpuree

Gekonfijte eendenpoot met sinaasappelsaus en aardpeerpuree

met kastanjechampignons en amandel
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Kruidige aubergine en zoete aardappel met rijst

Kruidige aubergine en zoete aardappel met rijst

met ingelegde groente en komkommer-yoghurt
NL: Gevulde courgette met hüttenkäse BE: Gevulde courgette met cottage cheese

NL: Gevulde courgette met hüttenkäse BE: Gevulde courgette met cottage cheese

met volkoren couscous, granaatappelpitjes, geschaafde amandelen en balsamicocrème

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio