Skip to main content
Shakshuka met ei en cannellinibonen
Shakshuka met ei en cannellinibonen

Shakshuka met ei en cannellinibonen

Met ciabatta en feta

Shakshuka is een eenpansgerecht met een saus op basis van tomaten, waarin je eieren pocheert. Deze shakshuka maak je met cannellinibonen en feta. Samen met de eieren is dit een volwaardige vegetarische maaltijd. Het volkoren ciabattabroodje met pitten kun je gebruiken om in de saus te dopen. De verse krulpeterselie maakt het helemaal af.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.3 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ blik(ken)

Cannellini bonen

100 gram

Spinazie

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Feta

1 bosje(s)

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3042 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels15 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de sjalot in fijne ringen en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en cannellinibonen toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerend slinken.

Saus koken
3

Voeg 1 el water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok of hapjespan. Breng aan de kook en laat 3 minuten, afgedekt, zachtjes koken op middellaag vuur.

Eieren stollen
4

Maak kuiltjes in het groentemengsel en breek hierin de eieren. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 10 minuten stollen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger zodat overtollig vocht kan verdampen.

Ciabatta bakken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn en bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes