Skip to main content
Caserecce integrale met courgette en victoriabaarsfilet

Caserecce integrale met courgette en victoriabaarsfilet

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

150 gram

Champignons

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Ei, Lupine)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

1 tl

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

(Bevat: Vis)

3 el

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)644 kcal
Energie (kJ)2694.5 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten77 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Schuimspaan
Rasp
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.

Snijd de courgette in kleine blokjes.
2

Snijd de courgette in kleine blokjes van ½ cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein. Kook de broccoli, afgedekt, 6 minuten in de pan met deksel. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan, voeg de caserecce toe en kook deze, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette en tijm 4 - 6 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe, een ½ tl citroenrasp per persoon en een ½ el citroensap per persoon. Bestrooi met peper en zout en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.

Bak de victoriabaars.
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaars, 3 - 4 minuten, aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de overige citroenrasp.

Voeg de kookroom toe.
6

Voeg vervolgens de kookroom en 1 el kookvocht van de caserecce toe aan de wok of hapjespan om de saus smeuïg te maken. Voeg daarna de caserecce toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de caserecce over de borden en serveer met de victoriabaars.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders