Vandaag eet je caserecce, een pastasoort uit het zuiden van Italië die letterlijk 'huisgemaakt' betekent. Voor de garnering gebruik je geroosterde pecannoten en tuinkers met een pittige aromatische smaak. Tuinkers bevat daarnaast een hoog gehalte vitamine C en is rijk aan mineralen en caroteen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Casarecce
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Paprika
15 gram
Pecannoten
50 gram
Kruidenroomkaas
2 el
Tuinkers
½ el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de caserecce en broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de champignons in plakjes en de puntpaprika in smalle, halve reepjes.
Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Kook na 4 – 5 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en puntpaprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Knip ondertussen de tuinkers los.
Voeg de caserecce, broccoli, kruidenroomkaas en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten en de tuinkers.