Burger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei

Burger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei

met aardappelwedges, mayonaise met truffelaroma en salade

Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Little gem

60 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

15 gram

Gesneden augurken

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Honing

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5733 kJ
Energie (kcal)1370 kcal
Vetten89.9 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten48 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De baktijd gaat uit van een heteluchtoven. Heb je een combi oven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de kerstomaten en snijd de ui in halve ringen. Verhit een pan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal het ontbijtspek uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan voor stap 4. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de boter in een andere pan op middelmatig vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Verhit ondertussen de overige olijfolie in de pan van het ontbijtspek en bak 1 spiegelei per persoon.

Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een doorbakken burger? Bak hem dan langer.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de kerstomaten, het verkruimelde ontbijtspek en de augurken toe aan de saladekom en meng goed (zie Tip).

Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.

Serveren
6

Snijd het broodje open. Beleg met de kalfsburger en de uien. Leg het spiegelei en het overige ontbijtspek erbovenop. Serveer de burgers met de aardappelwedges, de mayonaise met truffelaroma en de salade.