Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
75 g
Patate douce
150 g
Chou-fleur
½ pièce(s)
Carotte
½ pièce(s)
Oignon rouge
½ sachet(s)
Mélange d'épices du Moyen-Orient
45 g
Boulgour
(Contient: Gluten Peut contenir: Soja)
½ cc
Graines de cumin moulues
5 g
Graines de courge
(Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
½ pièce(s)
Tomates prunes
2.5 g
Menthe fraîche
(Peut contenir: Céleri)
15 g
Raisins secs
(Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
40 g
Mélange de mâche, roquette et jeunes pousses d’épinards
25 g
Feta
(Contient: Lait (contient du lactose))
150 ml
Bouillon de légumes
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Vinaigre balsamique noir
½ cc
Moutarde
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de zoete aardappel in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.
Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 - 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de pruimtomaat en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten.