Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

met verse kruiden en gedroogde cranberries

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Labels:
Veggie
•Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

â…“ stuk(s)

[Mini-]komkommer

70 gram

Bulgur

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

¼ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

0.08 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)621 kcal
Energie (kJ)2596 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.8 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur (zie Tip). Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle bulgur. Ben jij een grote eter? Bereid dan 175 ml bouillon per persoon en kook alle bulgur. Besprenkel in dat geval na het serveren de maaltijd met iets meer extra vierge olijfolie naar smaak .

Koken en mengen
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer. Wist je dat vezels bijdragen aan een gezond immuunsysteem en cholesterolgehalte?

Rode ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterol verlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, overige verse kruiden en de gedroogde cranberry's. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak.