Skip to main content
Bruschetta caprese als extra

Bruschetta caprese als extra

2 porties | met mozzarella, tomaat en balsamicocrème

4.6
(58)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Tijd om te aperitieven? Maak er een extra speciaal moment van met zelfgemaakte bruschetta caprese - op en top Italiaans en klaar in slechts een kwartiertje.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 gram

Vers basilicum

Voedingswaarden

Energie (kJ)1679 kJ
Energie (kcal)401 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels3.1 g
Eiwitten19.8 g
Zout1.5 g
Potassium242.7 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.2 mg

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd elke ciabatta in 4 sneetjes en bak 5 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de mozzarella in 8 dunne plakken.
2
  • Snijd of scheur het basilicum grof.
  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de Siciliaanse kruiden. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
  • Voeg 2/3 van het basilicum toe en meng door de tomaten. Laat staan tot serveren.
3
  • Haal de broodjes na het bakken in stap 1 uit de oven en zet de oven op de grillstand. 
  • Pel de knoflookteen en snijd doormidden. 
  • Wrijf de knoflook met de snijkant over de bovenkant van de broodjes.
  • Leg op elk broodje een plakje mozzarella en grill de broodjes 2 - 3 minuten op de hoogste stand in de oven, of tot de mozzarella licht gesmolten is.
4
  • Verdeel de tomatenblokjes over de broodjes.
  • Besprenkel de bruschetta met de balsamicocrème en bestrooi met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders