HelloFresh
topBanner
Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en labne-mangosaus

Lees meer

Labne is een verse kaas, gemaakt van uitgelekte yoghurt. Zijn naam heeft hij te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:BalansLekker snelVeggieFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

1 stuks

Komkommer

200 g

Gekleurde cherrytomaten

6 stuks

Bruine mini-tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Sieve
Koekenpan
Grote kom
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.Meng de kikkererwten in de grote kom met de cherrytomaten en de komkommer.

4

Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's.Garneer naar smaak met de toppings.