Broodje kalkoengyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kalkoengyros met aioli

Broodje kalkoengyros met aioli

met Turkse pide en een frisse salade

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kalkoengyros

1 stuk(s)

Turks broodje

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3027 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.9 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Cuire le gyros de dinde
1

Préchauffez le four à 180 degrés.Coupez l'oignon rouge en fines rondelles.Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif.Faites cuire le gyros de dinde avec la moitié de l'oignon rouge 6 à 8 minutes.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kalkoengyros.

Râper
2

Enfournez les pides turques 5 à 8 minutes.Réservez 2 feuilles de laitue par personne et coupez finement le reste de la salade.Râpez la carotte à l'aide d'une râpe à gros trous.Coupez la tomate et le concombre en rondelles.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Garnir
3

Ouvrez le pain et tartinez-le d'aïoli.Garnissez des feuilles de laitue, de quelques rondelles de tomate et de concombre, d'un peu d'oignon rouge cru et de carotte râpée.Dans le saladier, mélangez le reste des légumes et la laitue avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1 cc de vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez.

Servir
4

Servez les pains sur les assiettes.Disposez le gyros de dinde par-dessus.Accompagnez du reste de salade.