Skip to main content
Friese suikerbol

Friese suikerbol

Met sinaasappelboter, volle yoghurt en sinaasappelsap

3.8
(36)

Goedemorgen!

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

300 ml

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers49.9 g
Vezels6 g
Eiwitten14 g
Zout0.9 g
Oven
Rasp

Instructies

1

Haal de roomboter uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de suikerbol 2 – 3 minuten in de oven.

2

Was ondertussen de sinaasappel grondig en rasp de schil van ½ sinaasappel per persoon met een fijne rasp. Meng in een kom de sinaasappelrasp met de roomboter. Schil 1 sinaasappel per persoon en verdeel in parten. Pers de overige sinaasappelen uit.

3

Meng de yoghurt met het sinaasappelsap. Serveer de Friese suikerbol met de sinaasappel-roomboter, de sinaasappelparten en het yoghurt-sinaasappeldrankje.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders