Skip to main content
Couscousbowl met veggie döner
Couscousbowl met veggie döner

Couscousbowl met veggie döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden

Deze vegetarische döner heeft net zoveel smaak en textuur als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Haver
Mosterd
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Haver, Mosterd)

40 gram

Gesnipperde rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Sinaasappel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

15 ml

Honing-gemberdressing

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3502 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels17.7 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.8 g
Potassium418.7 mg
Calcium33.9 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Meng in een kom de couscous met de rozijnen, kurkuma en bouillon. Dek de kom af en laat 10 minuten staan.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn. Schep goed om.
Bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op hoog vuur.
  • Bak de veggie döner, de ui en de Afrikaanse kruiden 4 minuten. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de honing-gemberdressing, de mayonaise en het water voor de saus toe en meng goed.
Garnering bereiden
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kom de tomaat met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de schil van de appelsien en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom de appelsien met de munt en extra vierge olijfolie naar smaak.
Serveren
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Verdeel de couscous over kommen. Verdeel alles eroverheen.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met de dressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders