Skip to main content
Bulgurbowl met veggie kipstukjes en yoghurtsaus
Bulgurbowl met veggie kipstukjes en yoghurtsaus

Bulgurbowl met veggie kipstukjes en yoghurtsaus

met cranberry's, courgette en verse kruiden

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gerst?

Labels:
Végé
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

25 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten108.1 g
waarvan suikers39.3 g
Vezels16.7 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.9 g
Potassium714.4 mg
Calcium57.2 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot. Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur.
  • Roer de bulgur daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de tomaat en puntpaprika in blokjes. Snijd de limoen in 8 partjes.
Veggie kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de courgette, puntpaprika, knoflook en ui 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de veggie kip 7 - 8 minuten.
  • Voeg de honing en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 - 2 minuten.
Salade maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de tomaat met de gedroogde cranberry's en de overige verse kruiden.
  • Voeg de bulgur, puntpaprika en courgette toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de bulgur. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over kommen en leg alles erbovenop.
  • Garneer met de amandelen.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders