Skip to main content
Bulgurbowl met veggie kipstukjes en yoghurtsaus
Bulgurbowl met veggie kipstukjes en yoghurtsaus

Bulgurbowl met veggie kipstukjes en yoghurtsaus

met cranberry's, courgette en verse kruiden

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gerst?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten106.2 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels15.3 g
Eiwitten28.6 g
Zout1.9 g
Potassium523.9 mg
Calcium53.8 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur.
  • Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat en puntpaprika in blokjes. Snijd de citroen in 8 partjes.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de courgette, puntpaprika en de mix van ui en knoflook 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de tomatenblokjes met de gedroogde cranberry's en overige verse kruiden.
Mengen
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een tweede pan op hoog vuur. Bak de plantaardige kipstukjes in 4 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de honing en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bulgur, puntpaprika en courgette toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de saladekom. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over kommen en leg de plantaardige kipstukjes erop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en garneer met de amandelen. Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders