Deze traditionele, vegetarische pasta is perfect voor een drukke dag want we hebben de groente al voor je voorgesneden. De kruidenkaas is niet alleen erg lekker maar je maakt er de pasta ook romig mee. De verschillende snijwijzen van deze Italiaanse groentemix maken dit gerecht tot een kleurrijk feestje op het bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Italiaanse groentemix
½ tl
Verse tijm
1 tl
Paprikapoeder
½ blik(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Beestenboelpasta
50 gram
Kruidenkaasblokjes
1 leaves
Vers basilicum
½ el
Roomboter
¼ stuk(s)
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Kook 375 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd of pers de knoflook fijn.
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de Italiaanse groentemix, tijm en paprikapoeder toe en roerbak 2 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de tomatenblokjes en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat 6 – 8 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de beestenboelpasta 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Roer de helft van de kruidenkaas door de tomatensaus en roer tot deze is gesmolten. Voeg daarna de beestenboelpasta toe en verhit nog 1 minuut.
Scheur de basilicum grof. Verdeel de beestenboelpasta over de borden en garneer met de overige kruidenkaas en de basilicum.