Beef teriyaki met volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met wortel, prei en zoetzure komkommer

Speciaal ingrediënt in je box! De biefstukreepjes van Meatier zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1.25 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2270 kJ
Energie (kcal)543 kcal
Vetten15.5 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers26 g
Vezels8 g
Eiwitten32.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade van de teriyakisaus, knoflook, gember, 1/4 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, meng goed en zet apart.

Zoetzure komkommer maken
2

Snijd de komkommer in dunne schijdjes. Meng in een kom een snuif zout met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de komkommer erdoor en houd apart. 

Groenten bakken
3

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in kleine blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade toe en bak in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. 

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Afmaken
5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels en de zoete Aziatische saus toe aan de pan met groenten. Meng goed door en verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Serveren
6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.