Skip to main content
"Bang bang" bloemkool met chilimayonaise

"Bang bang" bloemkool met chilimayonaise

met knoflookrijst en knapperige groenten

4.1
(1,5K)

Bang bang! Dit recept wordt normaal geserveerd met kip. De naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Bloemkoolroosjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

250 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Zout

Energie (kJ)3527 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten95.3 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels9.2 g
Eiwitten17.6 g
Zout2.4 g
Potassium147.1 mg
Calcium101.5 mg
Iron1.6 mg
Grote kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus. Schep de helft van de chilimayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een klein scheutje olijfolie en een snuifje zout.

Bloemkool bakken
2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chilimayonaise. Meng goed, zodat dat ze rondom bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng, zodat ze rondom bedekt zijn met de panko. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Zorg dat de bloemkoolroosjes voldoende ruimte hebben en gebruik eventueel 2 bakplaten.

Rijst koken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pot op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal daarna de pot van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten rusten in de pot. Giet de rijst af indien nodig.

Groenten snijden
4

Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snipper de ui. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
5

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, ui en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten. Maak dan het "bang bang"-sausje door de overige chilimayonaise te mengen met de wittewijnazijn.

Serveren
6

Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkool erbovenop. Serveer met het "bang bang"-sausje en de komkommer. Garneer met het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders