Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en verse gember

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

â…“ zakje(s)

Surinaamse kruiden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse bladselder

(Bevat Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3005 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels10.3 g
Eiwitten35.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn (zie Tip). Halveer de komkommer in de lengte.
  • Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.

Komkommer bereiden
2
  • Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker.
  • Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Schep goed om (zie Tip).
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en de Surinaamse kruiden 2 - 3 minuten.

Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je het een tijdje laat staan. Heb je geen haast? Wacht dan 5 minuten na het toevoegen van de komkommer voor je verdergaat met de rest van de stappen.

Bami afmaken
3
  • Voeg de kippendijreepjes en paprika toe aan de wok en bak nog 4 - 6 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de sojasaus en per persoon: 1/2 el ketjap en 1/8 bouillonblokje toe toe aan de wok met kippendijreepjes. Bak het geheel nog 1 minuut al roerend in de wok.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de bami te droog lijkt.
Serveren
4
  • Snijd de verse bladselder fijn.
  • Verdeel de bami over de borden en garneer met de bladselder en gefrituurde uitjes (zie Tip).
  • Serveer de zoetzure komkommersalade erbij.

Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.