Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes

Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

De vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager zorgen voor een malse hap bij je Aziatische fusionsalade. Hiermee tover jij een smaakvol, eiwitrijk en (kip)lekker plantaardig gerecht op tafel!

Labels:
Extra groente
Vegan
Klimaatbewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat Soja Kan bevatten Eieren, Gluten)

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)421 kcal
Energie (kJ)1760 kJ
Vetten13.8 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten59.8 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels5.8 g
Eiwitten11.7 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, sojasaus, gember en knoflook (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegan kipstuckjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de tomaat in partjes en de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegan kipstuckjes 4 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de pinda's en vegan kipstukjes krijg je per portie bijna 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegan kipstuckjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade en rode peper naar smaak toe.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.