Skip to main content
Aubergine met yoghurt-tahinsaus
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei

Aubergine kun je op vele manieren bereiden. Door de aubergine in aluminiumfolie te poffen in de oven krijgt hij een vlezige structuur. De romige yoghurt-tahinsaus geeft het gerecht een bijzondere, hartige smaak. Tahin wordt gemaakt van sesamzaad en is een belangrijk ingrediënt in hummus, maar ook lekker als dip, op brood of zoals hier, in een saus. Knijp wat extra citroen uit over het gerecht voor een friszure noot.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Feta

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

1 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels10 g
Eiwitten16 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Oven
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aubergine poffen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de aubergine in dunne halve plakken. Meng de aubergine met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer per persoon 1 vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met 1/2 el olijfolie en verdeel de aubergine erover. Vouw dicht en bak de aubergine 25 – 30 minuten in de oven.

Aardappelen bakken
2

Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in schijfjes. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tomaatjes in de oven
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook en de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 12 – 13 minuten mee in de oven bij de aubergine.

Saus maken
4

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta en snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt-tahinsaus met 1/4 tl citroenrasp per persoon.

Spiegelei bakken
5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Maak de pakketjes aubergine voorzichtig open: er komt hete stoom uit!

Serveren
6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Leg de aubergine ernaast met daarop de cherrytomaten. Schep de yoghurt-tahinsaus erover en bestrooi met de feta en de peterselie. Serveer met het ei en de partjes citroen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes