Aubergine uit de oven met tomaat en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met tomaat en oude kaas

Aubergine uit de oven met tomaat en oude kaas

Met fettuccine en een frisse salade

‘Melanzane alla parmigiana’ is de Italiaanse benaming voor dit gerecht. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans en parmigiana verwijst naar het dakpansgewijs stapelen van de aubergine. Op dit klassieke gerecht hebben wij een doordeweekse variant bedacht die je serveert met fettuccine.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Passata

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

40 gram

Rucolamelange

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3050 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers of snijd de knoflook fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout tot een saus.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi ten slotte met de oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

Pasta salade maken
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola & frisee.

Serveren
6

Verdeel de fettuccine over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Scheur de blaadjes basilicum klein en garneer het gerecht ermee. Serveer met de salade.