HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappelroerbak Met Spiegelei En Kaas
topBanner
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen en verse kruiden

Lees meer

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Champignons

½ zakje(s)

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2901 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

4

Voeg de rode ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten.

5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

6

Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.