topBanner
50 - 50 Burger met portobellosaus

50 - 50 Burger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel

3.4/4(161)
Lees meer

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!

Allergenen:MosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

50 - 50 burger

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3437 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in frietjes van 1 - 2 cm. Meng de wortel in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten.

2

Snijd de portobello in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 5 minuten de gepelde knoflookteen toe aan de aardappelen. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

3

Stamp de aardappelen samen met de knoflookteen tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en houd warm op laag vuur.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de 50 - 50 burger 3 - 4 minuten per kant of tot de burgers gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

5

Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg 1 el roomboter per persoon toe. Als het begint te schuimen, voeg de sjalot, het mosterdzaad en de portobello toe. Laat 3 - 4 minuten koken op middelhoog vuur en blus af met 1 tl rodewijnazijn per persoon. Kook tot de rodewijnazijn is verdampt (ongeveer 1 minuut) en voeg de slagroom, bladpeterselie, peper en zout toe. Roer goed door en laat 1 minuut opwarmen.

6

Verdeel de burgers over de borden en schep de knoflookpuree erbij. Serveer met de portobello-roomsaus en de geroosterde wortel.