HelloFresh
topBanner
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus

Premium
Lees meer

Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.

Allergenen:SchaaldierenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Rode peper

2 g

Varkensworst met citroen en tijm

1 pak

Tomatenblokjes

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuks

Citroen

250 g

Zwarte tagliatelle

(BevatSchaaldieren, Vis)

200 g

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

1 stuks

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

50 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensbraadworst open en knijp het vlees uit het vel.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met goede aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en rul los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon 1 tl gedroogde tijm en 50 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

3

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in parten.

4

Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en de garnalen toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen.