Skip to main content
Zelfgemaakte hamburger met frietjes
Zelfgemaakte hamburger met frietjes

Zelfgemaakte hamburger met frietjes

kies en mix toppings: appel, komkommer, mesclun en meer!

4.4
(84)

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak "cool as a cucumber" vandaan!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Mesclun

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3343 kJ
Energie (kcal)799 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels15.1 g
Eiwitten33.9 g
Zout2.1 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne schijfjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Salade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de ui in ringen. Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Hamburger maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 hamburger per persoon van het mengsel.

Hamburger bakken
5

Verhit een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Het gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als de burger anders aan de pan dreigt te plakken. Bak de hamburger en de ui 7 minuten. Keer de hamburger om en bak 4 minuten verder. Dek de pan af en bak nog 3 minuten.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en serveer alle toppings apart op tafel: de appelschijfjes, de mesclunsalade, de komkommer, de mayonaise en de gebakken ui. Laat iedereen zelf de burger naar smaak beleggen. Serveer de frieten ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders