Skip to main content
Zeebaars uit de oven in mediterrane saus
Zeebaars uit de oven in mediterrane saus

Zeebaars uit de oven in mediterrane saus

met tzatziki, gegrilde groenten en een Turks broodje

Wist je dat de meeste Italiaanse olijfolie van de leccino olijf wordt gemaakt?

Allergenen:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Senf

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Leccino-olijven

5 gram

Verse munt en oregano

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet

5 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Turkse groene peper

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Feta

(Bevat: Milk)

10 gram

Pistachenoten

1 stuk(s)

Turks broodje

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

40 gram

Hummus

(Bevat: Schwefeldioxide und Sulfite, Sesamzaad, Senf)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1262 kcal
Energie (kJ)5278 kJ
Vetten66 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers14 g
Vezels16.4 g
Eiwitten49 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Aardappels bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1/3 zakje paprikapoeder per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tomatensaus maken
2
  • Snijd de tomaat in parten. Halveer de olijven.
  • Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de citroen in schijfjes.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Zeebaars bakken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de tomaat, olijven en de helft van de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de oregano erdoorheen.
  • Leg de zeebaars in een ovenschaal en verdeel het tomatenmengsel over de zeebaars.
  • Verdeel de panko en citroenschijfjes erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.
Groenten bakken
4
  • Snijd de Turkse groene peper en rode puntpaprika in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Bak het Turkse broodje in de oven naast de zeebaars en groenten 3 - 6 minuten mee.
Tzatziki maken
5
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn (zie Tip).
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
  • Meng in een kleine kom de komkommer, de overige knoflook en de munt met de yoghurt.
  • Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

Tip: Rasp je niet alle komkommer? Snijd de overige komkommer in reepjes, deze kun je lekker dippen in de hummus.

Serveren
6
  • Leg de gebakken aardappelpartjes in een schaal.
  • Leg de ovenschaal met de zeebaars en met de groenten op tafel. Verdeel de pistachenoten over de groenten.
  • Serveer de tzatziki en hummus in schaaltjes.
  • Snijd de Turkse broodjes in punten en leg op een houten plank.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui