Wist je dat de meeste Italiaanse olijfolie van de leccino olijf wordt gemaakt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Vastkokende aardappelen
â…” zakje(s)
Paprikapoeder
3 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Leccino olijven
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Zeebaarsfilet met huid
(BevatVis)10 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuk(s)
Turkse groene peper
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Pistachenoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 stuk(s)
Turks broodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSesam, Ei, Melk, Noten, Soja, Lupine)½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Biologische volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))80 gram
Hummus
(BevatSesamzaad, Sulfiet, Mosterd)10 gram
Verse munt en oregano
6 gram
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1/3 zakje paprikapoeder per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in parten. Halveer de olijven. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de citroen in schijfjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, olijven en de helft van de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de oregano erdoorheen. Leg de zeebaars in een ovenschaal en verdeel het tomatenmengsel over de zeebaars. Verdeel de panko en citroenschijfjes erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.
Snijd de Turkse groene peper en rode puntpaprika in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Hak de pistachenoten grof. Bak het Turkse broodje in de oven naast de zeebaars en groenten 3 - 6 minuten mee.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de overige knoflook en de munt met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
Leg de gebakken aardappelpartjes in een schaal. Leg de ovenschaal met de zeebaars en met de groenten op tafel. Verdeel de pistachenoten over de groenten. Serveer de tzatziki en hummus in schaaltjes. Snijd de Turkse broodjes in punten en leg op een houten plank.