Skip to main content
Zalmfilet met pasta pesto
Zalmfilet met pasta pesto

Zalmfilet met pasta pesto

met oventomaatjes en courgette

4.4
(11,9K)

Twee september, terug naar school! Dat vieren we met een voedzame pasta pesto op het menu. Deze variant zit met z'n kerstomaatjes en courgette boordevol groenten. Bovendien geven de gezonde omega-3 vetzuren in de zalm die kleine breintjes nét dat extra duwtje in de rug op de eerste schooldag. Een kus van de juf en een bank vooruit, smakelijk!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Cherrytomaten in blik

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat: Vis)

20 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3866 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Tomaat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en meng op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Pasta koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
3

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 – 6 minuten.

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti met de tomaat. Voeg de rest van de pesto en de courgette toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders